Verval van Morgen

De foto-expositie 'Het Verval van Morgen' is het resultaat van de samenwerking van twee jonge Utrechtse fotografen; Julia van de Winckel en Jeroen Bronckers. De expositie zal toegankelijk zijn tot en met 10 oktober. (www.ak24.nl)

Bronckers studeerde film aan Sint-Joost, waarvan zijn eindwerk getoond werd op het Nederlands filmfestival. Als filmmaker zoekt hij personages die klappen hebben opgelopen en hun grip op het leven proberen terug te vinden. Deze manier van kijken naar mens en maatschappij, als iets wat kapot is en waarvan je de scheuren altijd zal blijven zien, is iets wat ook duidelijk te zien is in zijn fotografisch werk.
Julia begon, met Jeroens oude camera, slechts enkele jaren geleden met fotografie. Door haar geduld en oog voor detail vangt ze de dingen waar de meeste mensen aan voorbij lopen. Inmiddels is haar stijl ontwikkeld tot een surrealistische en droomachtige interpretatie van het leven.

Hun unieke interpretaties van de wereld om hen heen, die door hun vriendschap objectief gezien vaak hetzelfde is, zorgde al snel voor een fascinatie met elkaars werk. Het resultaat is een expositie gevuld met vervreemding, de schoonheid van verval en de eenzaamheid van de stad.

https://cultureleagenda.nl/agenda/surrealistische-beelden-in-het-verval-van-morgen